Gyenesei Pálinkáriun / agrár- és élelmiszergazdaság

Gyenesei Pálinkáriun

A magas színvonalú pálinkakészítő „Gyenesei Pálinkárium”  Kaposvár belvárosában működik. 2010. után hozta létre dr. Gyenesei István és fia, ifj. Gyenesei István. A két magánfőző egyetemi posztgraduális képzésen szerzett pálinkamester szakmérnöki diplomát.  

A pálinka alapanyagául kiváló minőségű, elsősorban somogyi gyümölcsöt használnak fel, a főzés során a kézműves igényességet alkalmazzák. A Gyenesei Pálinkáriumban készült pálinkák egyedi ízviláguknak és különleges illatuknak köszönhetően számos hazai és nemzetközi versenyen értek el aranyérmeket, legjobb minősítéseket, ezáltal erősítve Kaposvár és Somogy megye hírnevét.

Dr. Gyenesei István a pálinkafőzés terén szerzett tudását, tapasztalatát széles körben önzetlenül osztja meg, eddig több mint félszáz somogyi településen tartott térítésmentes előadást a pálinka népszerűsítése, a jó minőségű gyümölcspárlat kultúrájának kialakítása, formálása érdekében.

(Somogy Megyei Értéktárba felvétel:  2017.11.22.)