Kvízjáték a somogyi értékekről / 2016. 10. 24., hétfő, 15:35

A megye felső tagozatos általános iskoláinak és középiskoláinak diákjai számára indít vetélkedőt a Somogy Megyei Önkormányzat. A játékkal a Somogy Megyei Értéktárban szereplő értékekre kívánják felhívni a figyelmet.

Októberben valamennyi somogyi iskola megkapta a vetélkedő felhívását, így ezekben a hónapokban a tanulók tájékozódhatnak a témában. A verseny kiírója gondolt arra, hogy a fiatalokhoz közel álló korszerű technikákat használjon.
- az ismeretanyag könnyen elérhető, internetes felületeten -  www.somogyiertekek.hu és a www.hungarikum.hu - honlapokon megtalálható
- a vetélkedőre való jelentkezés e-mailben történik
- a regisztrációra a www.somogyiertekek.hu oldalon lesz alkalmas felület  november végétől
- az elődöntő kvíz-feladatai ugyancsak a www.somogyiertekek.hu oldalon jelennek majd meg a regisztrált felhasználók számára
- a nevezés feltétele egy 2-3 perces film készítése is, amely a településük valamely értékét (személy, táj, hagyomány, építmény, stb.) vagy a helyi, megyei értéktárban szereplő értéket mutatja be. A film youtube-ra feltöltött linkjét december 9-ig kérjük megküldeni a fabian.eva@som-onkorm.hu címre. 

Az elődöntőben legjobban szereplő csapatok számára 2017 februárjában tartják a középdöntőt, ahová a kvízfeladatot helyesen megoldó és ötletes videót, filmet készítő 10 csapat kerülhet be. Az erről szóló értesítést december közepén küldjük el a csapatoknak.

A kaposvári középdöntőben elméleti és gyakorlati feladatok megoldása alapján választja ki a zsűri a három legjobb csapatot, akik - a felkészítő tanárukkal együtt - értékes (30-25-20 ezer Ft-os) vásárlási utalványt kapnak, a győztes csapat pedig az országos döntőben képviselheti Somogy megyét.    

A Somogy Megyei Önkormányzat négy fős csapatok jelentkezését várja az alábbi e-mail címre: fabian.eva@som-onkorm.hu

A játék indulásáról  e-mailben értesítést kapnak a jelentkezők.