somogy.hu - Somogy Portál / kulturális örökség

somogy.hu - Somogy Portál

A somogy.hu Somogy megye virtuális kincsestára. Korlátlanul elérhető mindazok számára, akik a megyéről információt keresnek.

Komplex értéktár, amely rendkívül sokrétű adatforrás, megtalálható több száz életrajz mellett, a megye története, a természeti tájak és turisztikai látnivalók bemutatása, megismerhetők a megyei kitüntettek, a megyéről szóló kiadványok, a települési címerek, de számos publikáció, fotó és videó is található a weboldalon. E felületen minden együtt van, amit Somogy megyéről tudni kell, de a tartalom folyamatosan bővül, gazdagodik.   

A honlap története 1998-ban kezdődött, amikor a megyék között az elsők egyike volt Somogy az internetes megjelenésben. Kezdetben a megye bemutatását szolgálta, majd 2003-tól már dinamikus tartalommal jelent meg, s több mint egy évtizeden keresztül hírportálként is működött. Jelentős fejlesztéssel hozta létre a kiadó Integranet Kft. a mostani korszerűsített, reszponzív és teljes felületén akadálymentes honlapot. A Somogy Portál különlegessége az az évfordulós naptár, amely az életrajzi adatokat szűri, s a főoldalon hívja fel a figyelmet az adott napon évfordulós neves személyiségek munkásságára.

(Somogy Megyei Értéktárba felvétel:  2017.11.22.)